valmennus

Viikottaisia harjoituksia ohjaavat ammattivalmentajat Markku Luttinen, Minna Tanttu ja Mira Aho. Lisäksi seura kutsuu vierailevia valmentajia kuukausittain.

dancelinen valmennus ja harjoittelu

Viikkoaikataulu

Viikkoaikataulu ja seuran lukuvuosisuunnitelma.
 

Hinnat

Seuran jäsenmaksu ja harjoittelun hinnasto.

Uusi harrastaja

Katso paritanssin alkeisryhmät.
 

Valmentajat

Tutustu seuran vakituisiin ja vieraileviin valmentajiin.

yleistä tanssivalmennuksesta

Seuran johtoajatuksena on taata lapsille, nuorille ja aikuisille alusta asti laadukasta, pätevää ja pedagogisesti suunniteltua opetusta, jonka suunnittelevat ja toteuttavat alansa ehdottomat ammattilaiset. Varsinaisen opetustyön lähtökohtana käytettään tanssiurheilun opetussuunnitelmaa vakio- ja latinalaistansseihin (TOPS). Siihen voi tutustua osoitteessa:

http://www.tanssiurheilu.fi/images/stories/toimisto/Tanssiurheilun%20opetussuunnitelma-2010.pdf

Kaikki DanceLinen vakituiset valmentajat ovat käyneet 4-vuotisen kilpatanssinopettajakoulutuksen Oulun Konservatoriossa ja ovat siten ammatti­opettajia.

Ryhmävalmennuksen periaatteet

Tanssiharrastus aloitetaan alkeisryhmässä, josta taitojen ja perustekniikan kehityttyä siirrytään kilpailevien ryhmään. DanceLinessa on mahdollisuus edetä kilpailijoiden ryhmiin, vaikka omaa tanssiparia ei olisi vielä löytynytkään.

Ryhmävalmennus on seuran valmennuksen kulmakivi. Seura tarjoaa kolme ryhmäharjoitusta viikossa E-D ja C-A kilpapareilleen niin, että kaksi näistä on oman taitotason valmennusryhmiä ja yksi on kaikille tasoille yhteinen perusharjoitustunti. Lisäksi keskiviikkoisin järjestetään kilpailunomainen Practice Night -harjoitus sekä perjantaisin koko seuran yhteinen ohjattu harjoitus. Kaikissa näissä valmentajana/ohjaajana toimivat ammattivalmentajat.

Seuran valmennusryhmät muodostetaan kausittain tilanteen mukaan, mutta pääsääntöisesti tanssijan/parin taitotason mukaan. Lisäksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan tanssijoiden ikäjakauman. Seura pystyy kohtalaisen pienelläkin aikajaksolla reagoimaan mm. parien muuttuviin taitoluokkiin. Ammattitaitoiset opettajat pystyvät myös ryhmän sisällä eriyttämään opetusta tarvittaessa. Kunkin kauden valmennusryhmät löytyvät viikkoaikataulu-sivulta.

Opetussuunnitelman lisäksi valmennuksessa käytetään jaksotusta. Kullakin kaudella on vaihtuvia teemoja. Valmennuksen painopiste on myös erilainen riippuen siitä onko menossa kilpailukausi vai peruskunto- ja harjoituskausi. Myös eri lajien (vakiot, latinalaiset ja 10-tanssi) IKM- ja SM-kilpailut otetaan huomioon valmennuksen rytmityksessä.

Muu harjoittelu

Seura ja valmentajat kannustavat pareja myös kaikenlaiseen liikunnan harrastamiseen sekä omaehtoiseen tanssin vapaaharjoitteluun. Samoin kannustamme osallistumaan valmennusleireille ja ottamaan myös yksityistunteja seuran valmentajilta omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Vierailevat valmentajat

Vakituisten paikkakunnalla asuvien valmentajien lisäksi seurassa vierailee kaksi kertaa kuukaudessa vieraileva valmentaja. Näiden valmentajavierailujen yhteydessä järjestetään joka kerta kaksi ryhmätuntia ja lisäksi pareilla on mahdollisuus varata yksityistunteja. Vierailevilta valmentajilta edellytetään kykyä yhteistyöhön päävalmentajien kanssa. Näin taataan, että tanssijat saavat erilaisia näkökulmia, mutta valmennuskokonaisuus säilyy yhtenäisenä. Vierailevat valmentajat valitaan sekä kuunnellen tanssijoita että vakituisten valmentajien näkemysten pohjalta.

Tanssiseura DanceLine Ry

Viinikankatu 45, 33800 Tampere

Tietosuojaseloste (pdf)

Seuraa meitä somessa