valmentajat

Seuran valmennuksesta vastaavat aina ammattilaiset ja tuntien sisältö on pedagogisesti suunniteltua. Lisäksi vierailevat opettajamme ovat suoraan kilpatanssin huipulta.

Vakituiset ammattivalmentajat

Minna Tanttu

Päävalmentaja

Koulutus ja tutkinnot

Tanssinopettaja, Oulun konservatorio 1995
IDTA Latin Fellow 2004 (arvosana Highly Commended)
ISTD Ballroom Member 2000 (arvosana Highly Commended)
IDTA Latin Member 1994 (arvosana Highly Commended )
IDTA Latin Associate 1993 (arvosana Highly Commended)
STOL Tanssinopettajan perustutkinto 1993
SVUL Nuori Suomi – ohjaajakoulutus 1988
STUL seuraohjaaja C-lajiosa 1988
SVUL seuraohjaaja C-perusosa 1987

Markku Luttinen

Päävalmentaja

Koulutus ja tutkinnot:

Tanssinopettaja, Oulun konservatorio 1995
IDTA Latin Fellow 2004 (arvosana Highly Commended)
ISTD Vakio Licentiate 2000 (arvosana Highly Commended)
IDTA Latin Member 1993 (arvosana Highly Commended)
IDTA Vakio Member 1993 (arvosana Highly Commended)
STOL Tanssinopettajan perustutkinto 1992
IDTA Vakio Associate 1991 (arvosana Highly Commended)
SVUL Seuraohjaajatutkinto C-perusosa 1980

Mira Aho

Valmentaja

Koulutus ja tutkinnot:

Tanssinopettaja, Oulun konservatorio 2002
IDTA Vakio Associate 2001
STOL Tanssinopettajan perustutkinto 1999

Säännöllisesti Vierailevat valmentajat

Vakituisten paikkakunnalla asuvien valmentajien lisäksi seurassa vierailee kaksi kertaa kuukaudessa vieraileva valmentaja. Näiden valmentajavierailujen yhteydessä järjestetään joka kerta kaksi ryhmätuntia ja lisäksi pareilla on mahdollisuus varata yksityistunteja. 

Jarmo ”Pate” Nuutinen

 

Toiminut opettajana 35 vuotta ja opettanut tanssijoita maailmalla yli 30:ssä maassa.

Tuomaroinut monet MM- ja EM-kisat ammattilaisissa ja amatööreissä.

Jaak Vainomaa

 

Jaak Vainomaa on yksi menestyneimmistä kilpatanssijoista Suomessa.

Hänet pareineen on valittu 10-kertaa ”Vuoden menestyneimmäksi tanssiurheilupariksi Suomessa”.

Tanssi on hänen intohimonsa ja Yhdysvaltalaisen tanssija ja koreografin Agnes de Millesin sanoja lainataksi:

”The truest expression of a people is in its dance and in its music. Bodies never lie.”

 

Jaak opettaa vakio- ja latinalaistansseja. Hänen valmentajiinsa kuuluvat Jukka Haapalainen, Sirpa Suutari-Jääskö, Harri ja Niina Antikainen, Franco Formica, Fabio Selmi sekä monet muut kansainväliset valmentajat. Jaak on ollut myös lisäksi mukana esiintymässä Tango nimisessä tanssillisessa konsertissa Suomen Kansallisoopperassa.

Jaak on suorittanut STOL ammattilaistutkinnon huippu arvosanoin ja on edelleen aktiivinen kilpailija Ammattilaisluokassa parinsa Tiina Tulikallion kanssa.

Jaak on urallaan saavuttanut tähän mennessä 10 arvokisamitalia kymppitanssissa ja yltänyt Blackpool Dance Festivalin Ammattilaisten Rising Star kilpailussa finaaliin neljännelle sijalle.

 

Jaak on myös 18-kertainen Suomen Mestari.

10-tanssin arvokisamitalit:

Amatöörien Maailmanmestaruus 2016

Amatöörien Euroopanmestaruus 2014

Ammattilaisten Euroopanmestaruus 2018, 2019

Ammattilaisten Maailmanmestaruus 2019

Ammattilaisten MM-hopea 2018

Amatöörien EM-hopea 2015 ja 2016

Amatöörien EM-pronssi 2012 ja 2013

 Amatöörien MM pronssimitalisti 2014, 2015

Yleistä valmennuksesta

Yleisiä lähtökohtia

Seuran johtoajatuksena on taata lapsille, nuorille ja aikuisille alusta asti laadukasta, pätevää ja pedagogisesti suunniteltua opetusta, jonka suunnittelevat ja toteuttavat alansa ehdottomat ammattilaiset. Varsinaisen opetustyön lähtökohtana käytettään tanssiurheilun opetussuunnitelmaa vakio- ja latinalaistansseihin (TOPS). Siihen voi tutustua osoitteessa:

http://www.tanssiurheilu.fi/images/stories/toimisto/Tanssiurheilun%20opetussuunnitelma-2010.pdf 

Kaikki DanceLinen vakituiset valmentajat ovat käyneet 4-vuotisen kilpatanssinopettajakoulutuksen Oulun Konservatoriossa ja ovat siten ammatti­opettajia.

Ryhmävalmennuksen periaatteet

Tanssiharrastus aloitetaan alkeisryhmässä, josta taitojen ja perustekniikan kehityttyä siirrytään kilpailevien ryhmään. DanceLinessa on mahdollisuus edetä kilpailijoiden ryhmiin, vaikka omaa tanssiparia ei olisi vielä löytynytkään.

Ryhmävalmennus on seuran valmennuksen kulmakivi. Seura tarjoaa kolme ryhmäharjoitusta viikossa E-D ja C-A kilpapareilleen niin, että kaksi näistä on oman taitotason valmennusryhmiä ja yksi on kaikille tasoille yhteinen perusharjoitustunti. Lisäksi keskiviikkoisin järjestetään kilpailunomainen Practise Night -harjoitus sekä perjantaisin koko seuran yhteinen ohjattu harjoitus. Kaikissa näissä valmentajana/ohjaajana toimivat ammattivalmentajat.

Seuran valmennusryhmät muodostetaan kausittain tilanteen mukaan, mutta pääsääntöisesti tanssijan/parin taitotason mukaan. Lisäksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan tanssijoiden ikäjakauman. Seura pystyy kohtalaisen pienelläkin aikajaksolla reagoimaan mm. parien muuttuviin taitoluokkiin. Ammattitaitoiset opettajat pystyvät myös ryhmän sisällä eriyttämään opetusta tarvittaessa. Kunkin kauden valmennusryhmät löytyvät harjoitusryhmät-sivulta.

Opetussuunnitelman lisäksi valmennuksessa käytetään jaksotusta. Kullakin kaudella on vaihtuvia teemoja. Valmennuksen painopiste on myös erilainen riippuen siitä onko menossa kilpailukausi vai peruskunto- ja harjoituskausi. Myös eri lajien (vakiot, latinalaiset ja 10-tanssi) IKM- ja SM-kilpailut otetaan huomioon valmennuksen rytmityksessä.

Muu harjoittelu

Seura ja valmentajat kannustavat pareja myös kaikenlaiseen liikunnan harrastamiseen sekä omaehtoiseen tanssin vapaaharjoitteluun. Samoin kannustamme osallistumaan valmennusleireille ja ottamaan myös yksityistunteja seuran valmentajilta omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Vierailevat valmentajat

Vakituisten paikkakunnalla asuvien valmentajien lisäksi seurassa vierailee kaksi kertaa kuukaudessa vieraileva valmentaja. Näiden valmentajavierailujen yhteydessä järjestetään joka kerta kaksi ryhmätuntia ja lisäksi pareilla on mahdollisuus varata yksityistunteja. Vierailevilta valmentajilta edellytetään kykyä yhteistyöhön päävalmentajien kanssa. Näin taataan, että tanssijat saavat erilaisia näkökulmia, mutta valmennuskokonaisuus säilyy yhtenäisenä. Vierailevat valmentajat valitaan sekä kuunnellen tanssijoita että vakituisten valmentajien näkemysten pohjalta. 

Tanssiseura DanceLine Ry

Viinikankatu 45, 33800 Tampere

Tietosuojaseloste (pdf)

Seuraa meitä somessa